Taloautomaatio

Nykyaikaisella automaatiojärjestelmällä voidaan hallita kaikkia valaistukseen, lämmitykseen, ilmanvaihtoon, sähkönohjaukseen sekä turvallisuuteen liittyviä toimintoja. Toimintojen ohjaaminen, kuten lämmityksen ja valaistuksen ohjaaminen, tulee tapahtua samaan tapaan kuin perinteisestikin. Automaatiojärjestelmän tehtävänä on tehdä toiminnoista helppokäyttöisiä ja parhaimmillaan siten, että käyttäjä ei kaikkia tapahtumia edes havaitse. Ohjattavissa ovat muun muassa:

Lämmitys
Ilmanvaihto
Valaistus
Turvallisuus
AV-Integrointi

Energiansäästöjen mahdollisuus perustuu tarpeenmukaiseen energian käyttöön, joka on mahdollista saavuttaa vain automaatiojärjestelmällä. Kun kaikki asunnon ohjaukset on liitetty samaan järjestelmään, voidaan tilanneohjausten kautta hallita talon energiankulutusta. Tilanneohjauksissa ohjataan valaistusta, lämpötilaa, ilmanvaihtoa sekä pistorasioita tarpeen mukaiselle tasolle, jolloin vältytään turhalta energian kulutukselta.

Luotettavuus ja oikeat yhteistyökumppanit ovat tärkeimmät asiat taloautomaatiojärjestelmää valittaessa. Beckhoffin tuotteita on käytetty teollisuuden sovelluksissa jo useamman vuosikymmenen ajan, joten tuotteet ovat korkealaatuisia ja niiden saatavuus on taattu pitkälle tulevaisuuteen. Beckhoff-tuotteet ovat nyt saatavilla myös pienasuntojen ohjaukseen, jotka toteutetaan Beckhoff-koulutuksen saaneiden yhteistyökumppaneiden avustuksella.