Sähkötreffit

Sähkötreffit = Sähkötesti = Kiinteistön sähkölaitteiston ”määräaikaiskatsastus”, sähköturvallisuus-, paloturvallisuus-, energiatehokkuus- ja asumismukavuustesti

OLISIKO TARVETTA/ AIKA ? TEHDÄ KOTISI-/ KESÄHUVILAN- TAI LIIKEKIINTEISTÖN SÄHKÖLAITTEISTOJEN ”MÄÄRÄAIKAISKATSASTUS” ?

Ovatko KIINTEISTÖSI SÄHKÖASENNUKSET KUNNOSSA? Onko viimeinen SÄHKÖAMMATTILAISEN tekemä TARKASTUS tehty talon valmistumisvuotena 10-20-30-40-50 vuotta sitten? Autotkin katsastetaan vuosittain, tietokoneet päivitetään 3-5 vuoden välein, kuinka on kotisi laita? Mitä vuosimallia ovat sähköjärjestelmä, pistokkeet, johdot, valaistus, ilmastointi, automaatio? Myös sähköasennukset vanhenevat ja vaatisivat tarkastuksia, päivittämistä ja huoltoa …

Sähkötestin turvallisuusosio sisältää kohteessa esimerkiksi seuraavia silmämääräisesti, aistinvaraisesti ja mittauksin suoritettavia asioita:

  • Selvitys asiakkaalle testin kulusta ja toimenpiteistä,  sopimus työn laajuudesta
  • Pääkeskuksen tarkastus (merkinnät, yleinen kunto,  pääkytkimen toimivuus, oikosulkuvirta mittaus)
  • Ryhmäkeskuksen tarkastus (merkinnät, yleinen kunto)
  • Ryhmäjohtojen, valaisimien ja kulutuslaitteiden silmämääräinen tarkastus
  • Kuormituksen selvitys (sulakkeiden lämpeneminen /historian selvitys; onko ollut ongelmia?)
  • Suojamaadoituksen tarkastus mittaamalla (pistorasiat, liesi, sähkökiuas, jne. )
  • Palovaroittimien sijoituksen, määrän ja toimivuuden tarkistus
  • Alkusammutusvälineiden olemassaolon selvitys
  • Työn dokumentointi (testipöytäkirja)/ toimenpide-ehdotukset (sähköturvallisuus, energiatehokkuus, asumismukavuus).

TESTIN HINTA: määräytyy talon/huoneiston neliöiden ja tarkastuksen laajuuden mukaan

Ilmi tulleita ja sähköturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä korjataan sovitusti välittömästi asiakkaan kanssa. Energiatehokkuuden parantamiseen annetaan kirjallinen ehdotus, tarjous-/kustannusarvio pyydettäessä. Asumismukavuus asioista tarjous-/kustannusarvio pyydettäessä.

Testipöytäkirjalomake tilaus/havainnot/merkkien selitykset

Pyydä tarjous

Sähkötesti

Kodin sähkötesti koostuu sähkölaitteiston tilan tarkastuksesta. Siinä selvitetään siis, mitkä asiat kotona on jo kunnossa ja löytyykö mahdollisia vikoja tai puutteita, jotka voivat aiheuttaa vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Kodin sähköistyksen tilaa arvioidaan rakentamisajankohdan määräysten mukaan, myös nykyisin voimassa olevat vaatimukset huomioiden.

Saat tarkastuksesta pöytäkirjan, mistä sähköistyksen tila ilmenee. Pöytäkirjasta selviää myös miten mahdollisten vikojen tai puutteiden kanssa tulee toimia. Tavoitteena on turvallinen sähköturvallisuusvaatimukset täyttävä, tarkoituksenmukainen, käyttäjäystävällinen ja energiatehokas sähkölaitteisto.

Läyliäisten Sähköltä saat asiantuntevan hyvän palvelun ammattilaisen  Sähkötreffeille. Asentajamme tuntee hyvin sekä vanhat että nykyiset sähköturvallisuusvaatimukset. Hän osaa asennuskäytännöt sekä uusilla että vanhemmilla asennustarvikkeilla. Testin tekijä osaa myös suositella asumismukavuutta lisääviä ja energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja.

Tiesitkö, että Vakuutusyhtiö Fennia antaa asiakkailleen kotivakuutuksen irtaimisto-osasta 15% alennuksen viiden vuoden ajan, kun toimitat heille Sähkötesti-pöytäkirjan, jossa on todettu sähköistyksen olevan turvallinen ja tarkastettu. Klikkaa Fennian palveluihin

Myös Vakuutusyhtiö Op/Pohjola antaa alennuksia tapauskohtaisesti / www.pohjola.fi / www.a-vakuutus.fi

Muut vakuutusyhtiöt:  Sähkö ja tele-urakoitsijaliitto käynnistänyt neuvottelut aiheesta keväällä 2014

Kannattaa silti kysyä oman vakuutusyhtiön alennukset kotivakuutukseen, jos kiinteistöön tehdään sähkötesti hyväksytysti. Voimme lähettää esimerkkipöytäkirjan sähköpostitse, edelleen vakuutusyhtiöllesi lähetettäväksi…

Turvallisuusasiat

Kodin sähköistyksessä voi olla turvallisuusvikoja, jotka on hoidettava pikimmiten kuntoon. Osa puutteista ei aiheuta välitöntä vaaraa, mutta vakavat virheet saattavat aiheuttaa välittömän vaaran ihmisille tai omaisuudelle. Tällaisia voi olla esimerkiksi rikkoutuneet pistorasiat, kytkimet, valaisimet tai liitos- ja jatkojohdot, rikkinäiset sulakekannet tai väärät sulakekoot.

Paloturvallisuusasiat

Palovaroittimien sijoituksen, määrän ja toimivuuden tarkistus, samoin esim. kylmälaitteiden, ilmanvaihtokoneen, ilmalämpöpumppujen ym. huoltohistoriaa selvitetään testikäynnillä.

Samoin voimme kartoittaa alkusammutusvälineiden olemassaolon (esim. sammutuspeitto, jauhesammutin)

Energiatehokkuusasiat

Energian käyttöä voidaan tehostaa tai miten energialaskua voidaan saada pienennettyä. Ehdotettavia parannuksia voivat olla esimerkiksi Ilmalämpöpumpun asentaminen, ilmavesilämpöpumpun asentaminen vanhan öljykattilan rinnalle tai tilalle, maalämpöpumpun asentaminen vanhan järjestelmän tilalle. Kevyempiä ratkaisuja toki ovat esim. lämmittimien ohjaukset, valaisimien ja/tai lamppujen vaihdot, sähkötariffin vaihtaminen.

Mukavuusasiat

Sähkölaitteiston käyttöä voi tehdä mukavammaksi ja tarkoituksenmukaisemmaksi. Ehdotettavia parannuksia voi olla esimerkiksi liiketunnistimien asennus ulkovaloille/ sisätilan valaisimille, valaisimien pistorasioiden ja valaistuspisteiden määrää sekä näiden sijoitusta, valaistustasoa, tarkoituksenmukaista ohjausta kytkimellä tai ajastimella, valonsäätöä ja uutta tekniikkaa.
Pyydä tarjous

Lisätietoja aiheista:

Sähkö ja teleurakoitsijaliitto www.stul.fi / www.sahkotreffit.fi

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus / www.stek.fi

Turvatekniikan keskus Tukes / www.tukes.fi/pdf tiedostoja kodin sähkö-/paloturvallisuus

http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Sahko-ja-hissit/Valinpitamattomyys-sahkoasennusten-kunnossapitoa-kohtaan-aiheuttaa-mittavia-tulipaloja/

http://www.tukes.fi/Tiedostot/sahko ja hissit/esitteet ja oppaat/Kodin sahkolaitteistot kunnossap.pdf

http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Sahko-ja-hissit/

Motiva / www.motiva.fi

http://www.motiva.fi/koti ja asuminen/näin säästät energiaa/sähkölammityksen tehostamisohjelma elvari