Ilmavesilämpöpumppu

Ilmasta veteen lämpöpumppu ottaa lämpöenergian suoraan ulkoilmasta ja siirtää sen edullisella hyötysuhteella asunnon lämmitysjärjestelmän kiertoveteen sekä käyttöveteen. Ilmavesilämpöpumppu on investoinniltaan edullisempi vaihtoehto kuin maalämpöpumppu. Huippupakkasilla lämmityksen avuksi tulee sähköinen lisälämmitysvastus kuten maalämpöpumpullakin.

 

Myynti ja asennus

Myymme ja asennamme pääasiassa Mitsubishi Electric ilmavesilämpöpumppuja.
Pyydä tarjous!

Lisätietoja: Kimmo Joutsi

Ilmavesilämpöpumppu koostuu ulkoyksiköstä sekä yhdestä tai useammasta sisälle asennettavasta laitteesta. Tule konttorillemme tutustumaan ilmavesilämpöpumppuun!

Ilmavesilämpöpumput soveltuvat mm. asuntoihin, joissa on olemassa oleva tai rakenteilla oleva vesikiertoinen lattialämmitys tai patterilämmitys. Asennus ja käyttöönotto on nopeaa ja yksinkertaista. Asennus ei edellytä porakaivoa maapiirille tai maapiirin kaivamista puutarhaan.

Ilmavesilämpöpumpulla voidaan korvata nykyinen lämmityslaite isompiin taloihin (esite), pienempiin taloihin (esite) tai se voidaan rakentaa nykyisen järjestelmän rinnalle (esite).

Ilmavesilämpöpumput ovat suunniteltu täyttämään tulevaisuuden vaatimukset niin lämpimälle käyttövedelle kuin lämmitykselle. Helppo asentaa ja energiaystävällisyys tekevät ilmavesilämpöpumpusta ideaalisen ratkaisun asentajalle sekä käyttäjälle.

Alla on yhden kohteistamme kulutustietoja ensimmäisiltä vuosilta Mitsubishi Electric Ecodan / Zubadan -ilmavesilämpöpumpusta. Kohteesta poistettiin öljykattila ja laitettiin ilmavesilämpöpumppu tilalle.Sähkövastuksille on oma energiankulutusmittaus ja pumpun energiankulutusmittaus sisältää myös vastuksen kulutuksen.

2011-2012                        2010-2011                       2009-2010

  

Myynti ja asennus

Myymme ja asennamme pääasiassa Mitsubishi Electric ilmavesilämpöpumppuja.

Pyydä tarjous!

 

Huomio kiinteistöjen omistajille!

Kiinteästi asennetun (ei-liikkuvan) F-kaasua sisältävän jäähdytys-, ilmastointi- ja lämpöpumppulaitteen ja -piirin, kylmäkuljetuskuorma-autojen ja -perävaunujen, orgaanisia Rankine cycle-laitteistojen (ORC), sähköisten kytkinlaitteiden sekä sammutuslaitteiston haltijan tai omistajan on huolehdittava, että laite tarkastetaan säädösten mukaisin määrävälein.

Laitteiden vuototarkastusvaatimus on porrastettu  kylmäaineen GWP-arvon mukaan, eli vuototarkastustiheyteen vaikuttaa sekä laitteen sisältämän kylmäaineen määrä (tonneina) että kylmäaineen ilmastoa lämmittävä vaikutus (GWP). (Lähde: https://www.ymparisto.fi/fkaasut/omistaja)

Selkokielellä tämä tarkoittaa sitä että jos esimerkiksi kylmäainetta R410A (GWP 2088) sisältävällä lämpöpumpulla kylmäaineen määrä ylittää 2395 grammaa pitää kyseinen laite vuototarkastaa 12kk välein. Koskee siis lähes kaikkia ilmavesilämpöpumppuja.

Vuototarkastuksen yhteydessä suoritamme:

 • Kylmäaineen vuototarkistus
 • Laitteen toiminnan tarkistus yleisesti
 • Lämmitysjärjestelmän mutasihtien puhdistus
 • Vikakoodien luku
 • Käyttötuntien luku
 • Kompressorin käynnistyskertojen luku
 • Kuumakaasun lämpötilan mittaus käyttövettä tehtäessä
 • Kolmitieventtiilin toiminnan tarkistus
 • Lämmitysjärjestelmän vesipaineen tarkistus
 • Ulkoyksikön puhtauden tarkistus
 • Mahdollisen kauko-ohjaimen paristojen vaihto

Pyydä tarjous lakisääteisestä vuototarkastuksesta.

Tukes rekisteri Läyliäisten Sähkö

Lisätietoja: Kimmo Joutsi