4000 € tuki, kun vaihdat öljystä ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöpumppuun

ELY-keskus tarjoaa avustusta öljylämmityksen vaihtoon – tarjolla jopa 4 000 euroa pientalon omistajalle

Avustushaku on avautunut 1.9.2020, mutta avustusta voidaan myöntää takautuvasti kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustuksen myöntää koko maassa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ja avustuksen maksatuksen hoitaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus).

Avustusta myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnolle. 

Avustusta kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista varsinkin, jos haluaa varmistua myönteisen avustuspäätöksen saamisesta. Ennen avustuksen hakemista kannattaa tutustua huolellisesti hakuohjeeseen(pdf). Hakeminen on helpointa sähköisessä Aluehallinnon asiointipalvelussa (valitse valikosta Ympäristön, kulttuuriympäristön, vesistön ja vesien- ja merenhoidon avustukset). Sähköisen asiointipalvelun käyttö helpottaa ja nopeuttaa asian käsittelyä. Voit myös syöttää Etsi-kenttään sanan öljylämmitys, jolloin oikea hakemus löytyy.

Lähde: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/oljylammityksen-vaihtajalle

Lue lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Läyliäisten Sähkön koronatiedote

Meille tärkeintä on taata asiakkaidemme sekä työntekijöidemme turvallisuus, siksi tässä tilanteessa on tärkeää, että toimimme kaikki yhdessä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Millä keinoin pyrimme estämään taudin leviämistä? Koska koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa, pyrimme pitämään vähintään kahden (2) metrin turvavälin muihin sekä välttämään kosketuskontakteja, esimerkiksi kättelyä.

Olemme tehostaneet myymälän ja varaston siivousta/desinfiointia sekä ohjeistaneet henkilökuntaamme pitämään käsihygieniasta erityisen tarkasti huolta. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten ohjeistuksia koronavirukseen liittyen. Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä avoinna normaalisti, suosittelemme kuitenkin tilausten tekemistä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Tuotteiden toimituksissa ei ole tällä hetkellä koronaviruksesta johtuvia viivästyksiä ja tavarantoimitukset toimivat normaaliin tapaan.

SÄHKÖ-, LÄMPÖPUMPPU- JA MUUT ASENNUKSET:

– Asiakas saa päättää haluaako olla paikalla, kun työ suoritetaan. Asentajamme suoriutuvat tehtävästä kuin tehtävästä satojen asennusten koulimina ilman asiakkaan läsnäoloa. Sovitaan vain avaimen paikka tuloa ja lähtöä silmällä pitäen. Asentajamme huolehtivat myös ovien ym. huolellisesta lukitsemisesta työn jälkeen. Pyrimme muodostamaan työstä/asennuksesta kokonaisvaltaisen kuvan puhelimitse tai sähköpostitse etukäteen esim. valokuvia ja pohjapiirroksia ym. hyödyntäen. Soitamme myös asiakkaalle tarvittaessa paikan päältä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttaaksemme.

– asennuskäynnillä pidämme koko käynnin ajan kädet suojattuina käsineillä. Pidämme myös hengityssuojainta tarpeen niin vaatiessa.

– emme koskettele kodin tai toimiston esineitä tarpeettomasti.

– noudatamme 2 metrin suositusetäisyyttä henkilöiden välillä.

– kaikki tarpeelliset dokumentit jätämme asennuksen läheisyyteen ja niitäkin luonnollisesti käsittelemme vain suojakäsinein. Voimme myös lähettää ne sähköisinä.

– kohteessa tutustumiskäynnin voimme suorittaa myös asukkaan ollessa vaikkapa kauppareissulla. Sovimme vain paikan, josta avaimet löytyvät ja johon avaimet jätetään käynnin jälkeen. Tarjouksen voimme tehdä erikseen sopimallamme tavalla vaikkapa sähköpostitse.

– asentajamme eivät saa tulla töihin flunssaisena, kuumeisena tai muutenkaan heikkovointisena. Suojelemme asiakkaidemme lisäksi työyhteisömme jäseniä tinkimättömällä valvonnalla.

Toivomme, että tilanne paranee piakkoin ja saamme tämän taudin taltutettua.

Ystävällisin terveisin:

Läyliäisten Sähkö

Joustavasti maksuaikaa

Käyttäessäsi Resurs Bankin luottoa voit itse päättää kuinka aiot maksaa ostoksesi. Laskun saatuasi voit maksaa ostoksesi kerralla tai valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

ESIMERKKEJÄ KUUKAUSIERISTÄ

Luottosumma500 €1 500 €3 000 €
30–60 pv500,00€1500,00€3000,00€
3 kk166,67 € 500,00 €1 000,00 €
12 kk41,67 € 125,00 € 250,00 €
24 kk22,68 € 68,05 €136,09 €
48 kk15,00 € 40,35 € 80,70 €
72 kk15,00 € 34,38 €68,76 €

Kuukausierät sisältävät mahdollisen koron. Osamaksu edellyttää vähintään 100 euron kuukausiostoja. Laskelma on voimassa toistaiseksi ja koskee uusia sopimuksia.

Kulut VuosikorkoKäsittelymaksuJärjestelypalkkio
30–60 pv 0 %0 €0 €
3 kk0 %0 €0 €
12 kk0 %0 €0 €
24 kk7,95 %0 €0 €
48 kk12,84 %0 €0 €
72 kk17,88 %0 €0 €

Esimerkki

Osta 1 500 €
Maksat yhteensä 1 500 €
Osamaksut:12 kplOsamaksuerä/kk:125,00 €
Käsittelymaksu/kk:0 €Järjestelypalkkio:0 €
Vuosikorko:0 €Todellinen
vuosikorko:
0 %

Esimerkki 12 kuukauden maksuvaihtoehdolle. Luoton muusta käytöstä voi myös seurata korkeampi tai alempi todellinen vuosikorko. Luotonantaja: Resurs Bank AB.

Tilaa lämpöpumpun asennus nyt ja maksa vasta tammikuussa 2020

Voit päättää tammikuussa 2020 maksatko koko laskun vai haluatko jakaa sen esim. 12 kk.

Kampanja on voimassa 1.9.-31.10.2019.

RAHOITUS JA OSAMAKSU                 

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen alla olevalla sähköisellä hakemuksella tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Hakeminen

 • Et maksa ostoksen teon yhteydessä mitään. Lasku ostoksestasi toimitetaan kotiisi ostokuukautta seuraavana kuukautena, jolloin valitset sinulle parhaiten sopivan maksuvaihtoehdon
 • Saat aina 30–60 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa
 • Voit halutessasi jakaa ostosumman pidemmälle maksuajalle ja valita useista eri maksuvaihtoehdoista – katso lisätiedot esitteestä

Yleiset ehdot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Avaa rahoitushakemus tästä

(Jos tiliehdot eivät aukea selaimessasi, saatat tarvita Adobe Readerin. Voit tarvittaessa asentaa sentästä.)

Saat luottopäätöksen heti ja tilin käyttöösi kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen sähköisesti TUPAS-varmenteella. Tämän jälkeen voit asioida liikkeessä näyttämällä oston yhteydessä voimassa olevan henkilötodistuksen. 

Tekstiviesti – luotonhaku  

Mikäli sinulla on käytössäsi älypuhelin, voit hakea rahoitusta myös tekstiviestillä numerosta 18311 hakusanalla HANKINTATURVA

Saat hakemuslinkin puhelimeesi ja voit allekirjoittaa hyväksytyn sopimuksen sähköisesti TUPAS- varmenteella.

Tämän jälkeen voit asioida liikkeessä näyttämällä oston yhteydessä voimassa olevan henkilötodistuksen.

Jos sinulla on kysyttävää hakemuksesta, rahoitusvaihtoehdoista tai tiliehdoista, ole yhteydessä Resurs Bankin asiakaspalveluun, puh. 09 622 4308 (ma-pe klo 8-18).

Aurinkovoimala omalla katolla?

Sähkön hinta ja erityisesti siirtohinta on ollut viime aikoina otsikoissa paljon. Roimasti nousseet siirtohinnat ja kallistuva sähköenergia saavat ihmiset harkitsemaan erilaisia tapoja joko pienentää sähkön kulutusta, tai tuottaa sähköä itse. Tietoisuus erilaisista vaihtoehdoista on kasvanut samalla, kun kiinnostus ympäristöä kohtaan noussut yhä tärkeämmäksi ja tekniikka kehittynyt. Uusiutuva aurinkovoima on yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotantomuodoista ja teknisten ratkaisujen nopea kehitys ja kustannusten lasku kiihdyttävät aurinkopaneeleiden kysyntää jatkuvasti. Koska itse tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa siirtomaksuja eikä veroja, yhä useampi pientaloasuja tai talonyhtiö harkitsee aurinkopaneeleiden asennusta.  Lopella aurinkopaneeleja myy ja asentaa Läyliäisten Sähkö Oy ja kasvava kiinnostus näkyy yrityksessä selvästi, kun kyselyitä aurinkopaneeleista tulee yhä enemmän. 

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan kunkin talon sähkötarpeen mukaan.

Aurinkovoima perustuu auringon säteilyenergian muuttamiseen sähkövirraksi. Aurinkovoima on jatkuvasti uusiutuva energialähde, joten se on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Päivän aikana maapallolle säteilee aurinkoenergiaa 10 000 kertaa koko maapallon tarpeen verran ja auringon tarjoama energia vain odottaa riittävän tehokasta teknologiaa, jolla sitä voidaan hyödyntää vielä tehokkaammin. Tulevaisuudessa aurinkoenergia onkin todennäköisesti yksi tärkeimmistä energianlähteistä. 

Vaikka monesti puhutaan pimeästä Pohjolasta, on Suomessakin auringon säteilyä riittävästi sähkön tuotantoon, sillä Suomessa aurinko säteilee vuositasolla lähes yhtä paljon, kuin Keski-Euroopassa ja puolet Saharassa saatavan säteilyn määrästä. 

– Aurinkopaneelit tuottavat sähköä aina, kun aurinko paistaa ja myös pilvisellä säällä saadaan aurinkoenergiaa, joskin tietysti pienempiä määriä. Suomessa aurinkopaneeleiden sähköntuotanto alkaa yleensä helmi-maaliskuussa ja kestää aina lokakuuhun saakka, kertoo Läyliäisten Sähkön yrittäjä Erkki Voivala.   

Aurinkoenergian varastoimiseen oleva teknologiakin on jo olemassa, hinnat ovat vielä kuitenkin niissä kohtuullisen korkeat kuluttajille. Aurinkopaneeleista hyötyy moni suomalainen omakotiasuja ja mökkiläinen sillä omaan tarpeeseen saa tuotettua jo kuitenkin ihan kohtuullisen määrän sähköä. Erityisesti suoralla sähkölämmityksellä toimivat talot ovat saaneet merkittävän hyödyn aurinkopaneeleista.

– Aurinkopaneeleiden käyttöikä on 30-40vuotta, eivätkä ne tarvitse aktiivista ylläpitoa asennuksen jälkeen, joten käyttökustannukset pysyvät pieninä eivätkä ne ole työläitä hoitaa, muistuttaa Erkki Voivala.

Mitä pitää tietää aurinkopaneeleista tarjousta pyytäessään?

Kysyimme Erkki Voivalalta, että mitä kaikkea tietoa aurinkopaneeleiden toimittaja tarvitsee, jotta osataan laskea oikeanlainen tarjous:

– Ensimmäisenä kannattaa tarkastaa omasta sähkölaskusta vuosittainen sähkönkulutusarvio. Tämä on erittäin hyvä lähtötieto, kun aletaan miettimään sopivaa aurinkosähköjärjestelmän mitoitusta.  

Läyliäisten Sähköllä aurinkopaneelien asennus tehdään aina avaimet käteen periaatteella omien asentajien toimesta. Teemme kartoituskäynnin, arvioimme suositeltavan mitoituksen, mietimme myös voisimmeko optimoida esim. käyttövesilämminvesivaraajan tai vaikkapa lämmitysvesivaraajan lämmitystä toimimaan päivisin aurinkosähkön tuotantoaikana.    

Asennamme paneelit, invertterin, teemme tarvittavat sähköasennustyöt ja hoidamme tarvittavat lupa- ja ilmoitusasiat sähkölaitoksen kanssa. Asennus kannattaakin ehdottomasti teettää asennusliikkeellä, joka vastaa asennuksen toimivuudesta pitkänkin ajan saatossa.

Aurinkopaneelit kannattaa mitoittaa siten, että mahdollisimman suuri osa sähköstä kuluu omassa kiinteistössä. Yleensä kesän huippupäivinä sähköä kuitenkin jää myös yli, jolloin sähkön myyntiyhtiön kanssa kannattaa tehdä sopimus ylimääräisen sähkön ostosta. Sähkön myyntiyhtiöt maksavat sähköstä kuitenkin vain noin kolmanneksen markkinahinnasta, joten siksi paneeleita ei kannata ylimitoittaa myyntiä ajatellen. 

– Katon soveltuvuus aurinkopaneeleille on myös suuri vaikuttava tekijä. Onko katon kunto millainen, mitä materiaalia se on, mihin suuntaan katto on ja kuinka suuri on katon kallistus, onko paneeleita varjostavia tekijöitä esim. puita, muita rakennuksia jne. huomauttaa Erkki Voivala.  Läyliäisten sähköltä tehdään aina maksuton arviokäynti kohteeseen, jolloin ammattilainen pystyy arvioimaan kaikki vaikuttavat tekijät heti alkuvaiheessa eikä kiinteistön omistajan tarvitse selvittää näitä kaikkia asioita itse. Erkki Voivala muistuttaa, että arviokäynnin jälkeen ammattilainen laskee asiakkaalle kirjallisen tarjouksen Scanofficen laadukkaalla Premium aurinkosähköjärjestelmällä, jossa laatu- ja takuuasiat ovat markkinoiden parhaimmat. Froniuksen invertterin takuu on seitsemän vuotta, Canadian Solar -paneelit 10 vuoden tuotetakuulla ja 25 vuoden lineaarisella tuottotakuulla. Kattokiinnikejärjestelmän toimittaja Suomalainen Orima, jonka tuotetakuu on markkinoiden paras elikkä 30-vuotta.


Kun haluat hankkia aurinkopaneelit: 

1. Tarkista sähkölaskultasi arvio vuosittaisesta sähkönkulutuksesta
2. Ota yhteyttä aurinkopanelien toimittajaan ja pyydä arviokäynti
3. Arviokäynnillä toimittaja selvittää aurinkopaneeleiden asennukseen vaikuttavia tekijöitä: katon kunto ja materiaali, katon suunta, katon kallistuskulma ja katolle tulevat varjot sekä sen mihin tiloihin esimerkiksi järjestelmän invertteri asennetaan. 
4. Anna toimittajalle sähkökulutuslaskelma mitoituksen pohjaksi

TV5 HD näyttää Leijonien pelit olympialaisissa

TV5 HD näyttää Leijonien pelit olympialaisissa

DNA:n VHF-antenniverkkoon tulee kolmen kuukauden ajaksi tarjolle TV5 HD. Uusi HD-kanava on katsottavissa 11. tammikuuta alkaen.

TV5 HD -kanava on tärkeä tulevien olympialaisten seuraamisen kannalta

Vapaasti vastaanotettavaOlympiarenkaat
TV5-kanava seuraa Pyeongchangin talviolympialaisia tiiviisti ja näyttää muun muassa kaikki miesten jääkiekon Suomen pelit ja ratkaisuottelut yksinoikeudella, suomeksi selostettuna. Lisäksi kanavalla on olympiaohjelmaa päivittäin klo 19-21.

Näin saat Leijonien pelit näkyviin HD:nä

Antennikodeissa vapaasti katsottava TV5 HD -kanava on seurattavissa ilman TV-korttia. Katselua varten tarvitset DNA:n VHF-verkon lähettimeen suunnattua VHF-antennia sekä Antenna Ready HD -vastaanotinta. TV5 HD löytyy kanavapaikalta 27. Kanava on löydettävissä 11.1. alkaen kolmen kuukauden ajan.

Kysy lisää!

Joulun aika ja vuoden vaihde

Joulun toivotus

Kiitämme kuluneesta vuodesta asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.
Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Palvelemme välipäivinä normaalisti, parhaiten saa kiinni sähköpostilla tai puhelimitse.
Toivoo, Erkki N, Arto K, Mika S, Henri S, Kalle S, Jari M, Ilkka R, Minna K, Erkki V ja Kimmo J.

22.8.2017 Asiakaspalautetta

Yleensä sanotaan, että kun mitään ei kuulu asiakkaista, niin se on sen merkki, että kaikki on mennyt hyvin ;-). Tällaista palauteta on ilo ottaa vastaan ja negatiivinen palaute pitää ottaa opiksi.

”Hei,
Voitko välittää kiitokset asentajalle, joka asensi ilmapumpun Halla-aholle.
Hän oli todella asiansa osaava ja toiminta oli ripeää. Kaikki meni ok ja käytönopastus oli myös hyvä. Tämä on jatkumoa siitä, mitä kokemuksia olemme saaneet yrityksestänne vuosien aikana. Emme pettyneet, toiminta oli odotuksen mukaista ja jopa ylitti odotuksemme. Tämä kokemus aiemmista töistänne ja työntekijöistänne oli tekijä, joka vaikutti ostopäätökseemme.
Tutustuimme myös muihin ilmalämpöpumppujen tarjoajiin. Osassa kohtelu oli huonoa ja eräässä oli aivan ala-arvoista.

Myös kaupanteosta jäi hyvin positiivinen olo. Et tuputtanut, kuuntelit meidän mielipiteitä, et kertonut turhia teknisiä asioita, vaan keskeisimmät tekijät. Mielestämme valintamme oli oikea.

Kiitos hänelle ja yrityksellenne!

Hyvää syksyn odotusta.

Terveisin Veli ja Kaarina Halla-aho”

 

16.3.2017 pidettiin aamukahvitilaisuus

Saimme tänä aamuna mukavia vieraita. Konttorillamme pidettiin Lopen kunnan ja loppilaisten yrittäjien aamukahvit. Saimme esitellä yleisölle yrityksemme toimintaa. Lisäksi ohjelmassa oli Hämeen Yrittäjien hankinta-asiamies Timo Ilomäen puheenvuoro julkisista hankinnoista. Kiitos Jyrkille ja osallistujille!

Hankintaturvakampanja 1.4.-31.5.2016!

Hankintaturvakampanja voimassa lokakuun loppuun asti.

Asennuta lämpöpumppusi nyt heti, saat laskun ostoksestasi vasta elokuussa 2016. Ehdit vielä saamaan asennuksen ennen kesän helteitä.

Saat nämä kaikki samassa paketissa:

 • taloudellinen lämmitys
 • tehokas jäähdytys
 • kosteudenpoisto
 • ilman puhdistus
 • ilman raikastus
 • ilman kierräyts

Kampanjan ehdot:

 • kampanja-aika 1.4.—31.5.2016, eräpäivänsiirtoetu koskee tänä aikana Hankintaturvaliikkeestä Hankintaturvatilillä hankittuja tuotteita
 • kampanja-aikana hankitut tuotteet laskutetaan elokuussa 2016 ilman mitään lisäkuluja
 • Voit elokuussa valita haluatko silloin maksaa koko laskun vai haluatko esim. jakaa sen 12 kk ajalle (alla tyyppiesimerkki ko. erikoismaksuehdosta)
 • Syyskampanjaetu on voimassa Hankintaturvaliikkeissä, jotka tarjoavat Resurs Bank -rahoitusta.
 • Linkki hakemukseen
 • Yleiset tiliehdot
 • Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Hankintaturvakampanja, kevät 2016